a1f93f6facc5c4db95b23f7681704221

warta

"Aku rumangsa cukup bukti kanggo ujar manawa mupangat sing paling apik yaiku kanggo wong sing duwe COVID-19 kanggo nglindhungi supaya ora menehi COVID-19 marang wong liya, nanging sampeyan isih bakal entuk bathi nganggo topeng yen sampeyan ora. ora duwe COVID-19, "ujare Chin-Hong.
Topeng bisa uga luwih efektif minangka "kontrol sumber" amarga bisa nyegah tetesan sing diusir luwih gedhe saka nguap dadi tetesan cilik sing bisa lelungan luwih adoh.
Faktor liyane sing kudu dielingi, ujare Rutherford, yaiku sampeyan isih bisa nyekel virus liwat membran ing mripat, risiko sing ora bisa diilangi topeng.

Apa jinis topeng penting?

Pasinaon wis mbandhingake macem-macem bahan topeng, nanging kanggo masarakat umum, pertimbangan sing paling penting yaiku kenyamanan.Topeng sing paling apik yaiku sing bisa digunakake kanthi nyaman lan konsisten, ujare Chin-Hong.Respirator N95 mung perlu ing kahanan medis kayata intubasi.Topeng bedah umume luwih protèktif tinimbang topeng kain, lan sawetara wong luwih entheng lan luwih nyaman kanggo nyandhang.
Intine yaiku topeng apa wae sing nutupi irung lan tutuk bakal entuk manfaat.
"Konsep kasebut nyuda resiko tinimbang nyegah mutlak," ujare Chin-Hong."Sampeyan ora mbuwang tangan yen sampeyan mikir topeng ora efektif 100 persen.Kuwi bodho.Ora ana sing njupuk obat kolesterol amarga bakal nyegah serangan jantung 100 persen, nanging sampeyan bakal nyuda resiko kanthi signifikan.
Nanging, loro Rutherford lan Chin-Hong ngati-ati marang topeng N95 kanthi katup (biasane digunakake ing konstruksi kanggo nyegah inhalasi bledug) amarga ora nglindhungi wong sing ana ing sekitar sampeyan.Katup siji-arah iki nutup nalika sing nganggo ambegan, nanging mbukak nalika sing nganggo ambegan, ngidini hawa lan tetesan sing ora disaring bisa lolos.Chin-Hong ujar manawa sapa wae sing nganggo topeng tutup kudu nganggo topeng bedhah utawa kain."Utawa, mung nganggo topeng non-valved," ujare.
San Francisco wis nemtokake manawa topeng kanthi katup ora tundhuk karo tatanan tutup rai ing kutha kasebut.


Wektu kirim: Apr-27-2021